fuggoagy.hu
Keletkutatás, orientalisztikai témájú írások. Nyelvészet, irodalom, néprajz, antropológia, szociológia, történettudomány, filozófia, filológia, kultúra, film, művészet.

Akciós repjegyek

Linkblog

Utolsó kommentek

azsiaport hírek

Nincs megjeleníthető elem

Kommunista forradalom-e az orbáni babazsúr?

2010.05.30. 01:23 | aáb

A mostanában lépten-nyomon forradalmat emlegető régi-új miniszterelnök beiktatása alkalmából egy kedves metaforával lepte meg az őt és kormányát ünneplőket a Kossuth téren, miszerint: nehéz lesz, "nem babazsúrra készülünk". A mondat tömör volt, de figyelmes hallgatók már ennyi alapján  is idézetet véltek felfedezni az elhangzottakban.

A szöveg, amelyből a kormányfő állítólag idézett, egy másik elnöktől, Mao Zedongtól származik, és a Vörös könyvecskében is helyet kapott. A közvetlen szövegkörnyezettel együtt így szól:

革命不是请客吃饭,不是做文章,不是绘画绣花,不能那样雅致,那样从容不迫,“文质彬彬”,那样“温良恭俭让”。革命就是暴动,是一个阶级推翻一个阶级的暴烈的行动。
 
Hevenyészett fordításom szerint:
 
A forradalom nem egy vendégeknek szóló meghívás, nem felhajtás[-ról szól], és nem kézimunkázás [szó szerint: egy kép kihímzése], nem mehet olyan elegáns módon végbe, nem lehet olyan higgadt, „kifinomult modorú”, annyira „kedves és mértéktartó”. A forradalom: felfordulás, egy olyan erőszakos mozgalom, amelyben az egyik osztály megdönti a másikat.
 
Az eredeti magyar fordítás itt olvasható:

A forradalom nem díszebéd, nem egy írásmű megalkotása, nem egy kép megrajzolása, és nem hímzés; nem lehet olyan kifinomult, olyan könnyed, illedelmes, olyan gyengéd, kedves, udvarias, tartózkodó és nagylelkű. A forradalom lázadás, erőszakos cselekedet, amellyel az egyik osztály megdönti a másikat.
(Vizsgálati jelentés a hunani parasztmozgalomról. 1927. március, Válogatott Művek I. k.)

A hivatalos fordítónak szemmel láthatóan meggyűlt a baja a 做文章 kifejezés jelentésével, hiszen az szó szerint valóban „cikket írni”, de kifejezésként annyit tesz: „nagy hűhót csapni” (bár feltételezem, hogy a magyar fordító orosz fordítás alapján dolgozhatott). A többi, bonyolultabb kifejezéssel egész tűrhetően boldogult.

A kérdés már csak az, vajon valóban innen idézett-e Orbán?

73 komment · 1 trackback

Címkék: kína történelem irodalom ázsia orbán viktor 2010 mao zedong vörös könyvecske

A bejegyzés trackback címe:

https://csk.blog.hu/api/trackback/id/tr472041462

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem babazsúrra készülünk 2010.05.30. 17:57:34

avagy a beszédek összefoglalása egy mondatban + a nap képe Nagy, ünnepélyes beiktatási ceremónia volt ma délután a "visszafoglalt" Kossuth-téren. Látom magam előtt, holnap kifordult gyomorral, öklendezve fröcsög majd a

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yafet 2010.05.30. 12:09:24

A kérdés már önmagában is sértő!!!
Mao idézett Orbán Viktortól.....

Dr Kotász 2010.05.30. 12:38:53

Hihetetlenül erőltetett írás, ami nem vezetett sehova.
Mitisakarhattál?

CJKrisz 2010.05.30. 12:41:45

Ha már a Kossuth tér is szerepel az írásban! Nem fura, hogy eltűntek a kordonok, nem kellettek tömegével a rendőrök, nem voltak rendbontások, előállítások. Vajon mi lehet ennek az oka...?

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.05.30. 12:42:11

@Dr Kotász: szerinted? Egyébként nem lennék meglepve azon sem, ha valóban Mao lenne a forrás. Egy új Rákositól ez a minimális elvárás.

Peaceman 2010.05.30. 12:50:18

@CJKrisz:
Talán azért, mert az került most hatalomra, aki eddig a rendet bontotta...

tolsztoj 2010.05.30. 12:54:41

Viccelődni lehet akármin, csak néha nincs értelme - ugyanis az utóbbi 8 (írhatnám nyugodtan 60 ) év mindenkinek a bőrére ment - persze azok kivételével, akik esetleg csak saját magukra gondolva "hasznot" húztak abból, hogy a "helyes" szoclibsi holdudvarhoz tartoztak.
Egy ilyen padlóra küldött, elbutított országban inkább tragédiára gondol az ember, dehát valakinek Mao elvtárs jut eszébe marháskodás gyanánt - talán a régi, szép komcsi idők derengenek fel a távolban?

stim 2010.05.30. 13:03:43

@Peaceman:

ja, akinek az a rend, hogy lopnak, hazudnak éjjel-nappal, ő meg fizeti a cehhet azzal nem lehet érdemben beszélni.

Egyébként Mao a Kínában többezer éve létező Ji-kingre célzott a forradalom megfogalmazásánál. Ott ugyanis olyan elegánsnak van leírva a forrdalom mint ahogy itt és most, 2010-ben történt. Lázadás és erőszak helyett a mennyiségi változás átcsapott minőségibe.

A forradalom a Ji-king szerint olyan természetes dolog ami a természetben gyakran előfordul. Ha a régi elhasználódott, rossz, romlott, elrohadt akkor a megújulás előbb-utóbb elkerülhetetlen. Már ha a jó irányba igyekszünk haladni hiszen választható opció a régi rosszhoz való ragaszkodás is, szó szerint mindhalálig. Addig amíg a romlás és a pusztulás fel nem emészti teljesen azt ami nem elég okos vagy erős ahhoz, hogy megújuljon. Tessék elolvasni a Ji-kinget, kifejezetten hasznos.

Ailaoshi · http://miraculousmandarin.weebly.com/ 2010.05.30. 13:06:55

Nekem már korábbi kampányidőszakok alatt is eszembe jutott hasonló párhuzam...elég ijesztő gondolat.
(főleg hogy épp kínai tévét nézek, ahol az anyáknapi (!) műsor alkalmából kisgyerekek éneklik, hogy "ha nem lenne a kommunista párt, hogy is létezhetne az új Kína..")
Remélem, az "Orbán 主席万岁!"-ig nem jutunk el....

Nagy Tibi (törölt) 2010.05.30. 13:21:21

@aáb:
Ha végig olvastad volna a cikket, erre a szöveg kontextusra jutsz:
"Orbán Viktor leszögezte: a gyors sikerek ne tévesszenek meg senkit, "nem babazsúrra" készülnek, hanem küzdelemre és munkára."

Mindenkinek:
Nem lesz itt semmilyen diktatúra, csak Orbánnak igénye lenne rá. :)
Hasonló lesz a helyzet, mint Lengyelországban. Egy kis Orbán tömjénezés.

l3v1 2010.05.30. 13:32:29

"Nekem már korábbi kampányidőszakok alatt is eszembe jutott hasonló párhuzam...elég ijesztő gondolat. "

Akik ilyen idióta "párhuzamot" vélnek felfedezni, azok vagy átiratott könyveken nőttek fel - óh igen, nekünk volt olyan történelemkönyvünk, amiből a tanárunk nem volt hajlandó tanítani, sokat kockáztatva -, vagy csak agymosott régiszépidős emlékezőktől hallottak bármit is azokról az emberekről, akikhez OV-t "hasonlítják".

Nem tudjátok miről beszétek, fogalmatok sincs arról, milyen lenne, ha OV és a Fidesz valóban olyan lenne, mint akikhez próbáljátok kapcsolni és hasonlíttatni.

Hadd mondjam el, hogy nem működik, mert vagyunk páran, akik helyettetek is tudják, kiket emlegettek, és átlátszik a hülyeség.

"Nem lesz itt semmilyen diktatúra, csak Orbánnak igénye lenne rá. :)"

Elég furcsa ezt olyan évek után olvasni, amit egy olyan ember vezetett, aki nyilvánosan kifejezte teljes érdektelenségét az átlagemberek véleményével kapcsolatban, ill. sajnálatos helyzetét, miszerint az emberek nem értik, hogy ő/ők csak a javukat akarják.

Jó lenne ha végre már a sok fejével a hátsójában táncoló idióta felébredne végre.

Ailaoshi · http://miraculousmandarin.weebly.com/ 2010.05.30. 13:39:19

Mi köze a posztban szereplő párhuzamnak (vélt vagy valós ez esetben) az elmúlt évek vezetéséhez? Meg az "átiratott" könyvekhez? Nem teljesen követem a gondolatmenetet....

Lorp 2010.05.30. 13:48:34

Négyszer olvastam el az idézetet, de még mindig nem értem hogyan jön ide a babazsúr. Ami egy hétköznapokban is használt szólás, és az ország helyzetét nézve, tényleg nem lesz babazsúr az elkövetkező kormány munkája. Ebbe belekeverni maot... Amúgy hitler állítólag szerette a narancsot...

aáb · http://azsiaport.hu 2010.05.30. 13:49:36

@Nagy Tibi: végigolvastam, ne aggódj emiatt (kontextusra jut???). Az általad kiemelt szövegrész mennyivel árnyalja jobban azt, amit én emeltem ki?

@l3v1: semmilyen párhuzam nem vonódott (bár a "nagy munka vár rájuk" szintén magas labda volt).

Föltettem egy viszonylag egyszerű kérdést, amelyre filológiai eszközökkel nem sikerült egyértelmű választ adni.
Eléggé sérült ez az ország, ha pártállástól függetlenül mindenki a saját szájíze szerint ért félre olyasmiket, amik el sem hangzottak.

apc 2010.05.30. 13:50:45

@CJKrisz: Talán azért van, mert megkapták a játékot, amiért már nyolc éve hiztiztek.Lehet szídni az agymosott baloldalt, de nem Ők gyújtogattak.

Kerek négyszög 2010.05.30. 14:04:11

Álságos jobboldali kavarás. Eddig tagadták a világgazdasági válság nyomán hozott intézkedések szükségességét, mondván az értelmetlen népnyomorítás, most meg hogy a térség egyik legsikeresebb gazdaságpolitikáját folytató ország lettünk jönnek a nehéz idők? Basszus, a rémHírtévé mit meg tud tenni az arra hajlamos emberek fejével! Hihetetlen.

Nash vs. Keynes 2010.05.30. 14:05:35

aszta, jól látom? Ez már a liberális ventilátorba sz@rás agóniája?

Nagy Tibi (törölt) 2010.05.30. 14:16:35

@aáb: Orbán azt akarja propagálni, hogy nem csak ellesznek a parlamentben, mint a befőtt, hanem cselekedni fognak. Azaz nem egy babazsúr lesz a jövendő kormányzás, hanem munka.

Ezt nem tudom bizonyítani, de nem hiszem, hogy Orbán bármi különöset tudna Kínáról.

Véletlenül jött ki ez a összecsengés.

Egyébként @Dr Kotász véleményen vagyok, (Ha érthetetlenül fogalmaznék) csak ezt akarom megindokolni számodra is.

aáb · http://azsiaport.hu 2010.05.30. 14:22:41

@Nagy Tibi: Véletlenül jött ki ez a összecsengés.

Én is erre gyanakszom, de az összecsengést nem én szúrtam ki, csak igyekeztem a végére járni.

yda 2010.05.30. 14:31:36

@légycsapó:
Ballibsi gyalázkodás! A Lipótot bezárattátok,hogy ne tudjanak kezelésre küldeni!

serpico 2010.05.30. 14:33:32

@tolsztoj: azt azért hozzá kéne tenni hogy ebből a ronda 60 évből Viktor 4 évet lenyomott miniszterelnökként...azért az mégiscsak több mint 6%...
Na most akkor az én nyomorom 6%-ért felelős ember az jó ember vagy rossz ember?

szárny 2010.05.30. 14:53:05

@aáb: Kérdezted, Orbán Maótól idézett-e. Nem. Te idéztél Maótól ("Zedong", hogy polkorrektek, azaz angloszemiták legyünk, hülye barom...).

Már mindent bevethettek.

Mert mindenki látta Gyurcsányt ezer tonna kordon mögött magában zászlót felvonni; és látta tegnap a Kossuth teret. Mindenki emlékszik a 2002-es, a 2006-os és a 2010-es szavazati arányokra.

Egy egész nép gyűlöli azokat, akiket ti itt szolgáltok. Mert végre kimutatták, kik ők valójában és kit szolgálnak.

Már mindent bevethettek Kövér hajától Mao pártkönyvéig. Hiába.

layo 2010.05.30. 15:08:52

@szárny: egyébként pacemannak van igaza,de lesz nektek gondotok a jobbikosaitokkal, ne aggódj.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.05.30. 15:11:04

@l3v1: van egy olyan halovány sejtésem, hogy neked nincs fogalmad bizonyos dolgokról... vagy nagyon agymosott lehetsz vagy max. gyerek lehettél a gengszterváltás idején.
Rákosi elvtárs és Mao emlegetése _talán_ (hangsúlyozom: _talán_!) túlzás, de hogy Vekker Viktor és a fijúk jelen pillanatban echte komcsik, az tény. (más kérdés, hogy hozzájuk képest a meztelencsiga is gerinces élőlény és a szélkakas elbújhat mellettük)

aáb · http://azsiaport.hu 2010.05.30. 15:13:41

@szárny: arról, hogy ostoba vagy, nem tehetek, a Zedong politikailag nem korrektebb, mint a Ce-tung, még kevésbé angloszemita, bármit jelentsen is ez (gondolom, anglofilt szerettél volna írni), ez a kínaiak saját átírása. Ha nem csillapodsz le és folytatod a nagyhangú baromságaidat, repülsz innen.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.05.30. 15:13:44

@szárny: hm... tudod kicsim, a nemfideszes oldalon nincs egy olyan mocskok, tetves csőcselék, aki miatt kordon kellene. Mégis le volt zárva a belváros a Kossuth tértől egészen a Bajcsy-ig a fidesznyik csürhe miatt. Vajon miért?

Sólyom Bátor 2010.05.30. 15:17:47

@yda: Mindegy minek hívod, igaz. Nem? De. Tényleg egészen másként beszélt a Fidesz választás előtt, mint beszél most össze-vissza minden zagyvalékot. Ahogy ez a felvetés is zagyvalék, hogy Orbán kommunizmust akar. Éppen egyenértékű a két dolog.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.05.30. 15:17:55

@aáb: kár lenne kihajítani... ;)
Egyébként érdekes dolog ez az átírás. Tegnap fedeztem fel a youtube-on gyerekkorom egyik nagy kedvencét, a Yokohamai kék fényt. Megvan a szövege is latin betűkkel. Meg kell mondjam, ez az átírás közel sem adja vissza azt, ahogyan magyar betűkkel lehetne leírni.
Az, hogy a kínaiak jobb híján angolosan írják a neveket, ha latin betűket használnak, még nem feltétlenül tökéletes... Szerintem.

wannee/mayaa/du/ yaru (törölt) 2010.05.30. 15:23:20

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:

"Az, hogy a kínaiak jobb híján angolosan írják a neveket, ha latin betűket használnak,"

A pinyin (pl:q, zh, x stb)miért angolos?

aáb · http://azsiaport.hu 2010.05.30. 15:25:10

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: épp az az érdekes, hogy nem angolosan írják át, a pinyin latin betűi hangértékeinek nem sok közük van ugyanazon betűk angol olvasatához. A világ többi részén az emberek kisebb gondja is nagyobb ennél, így kényelemből angol hangértékükön olvassák ki a kínai átírást, amin aztán jókat szórakoznak a kínaiak.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.05.30. 15:29:15

@CJKrisz: Mert a mostani ellenzék nem bunkó, anarchista, hanem törvénytisztelő!

világoszöld 2010.05.30. 15:43:10

@tolsztoj: Szóval az a bibi, hogy az emberek jó része azért szavazott a most megválasztott parlamenti többségre, mert évek óta azt hallotta ugyanezektől az emberektől, hogy nem nem és megint csak nem lehet itt semmit megreformálni, tessék csak békén hagyni a kádári vivmányokat / azaz a szocialista rendszerből visszamaradt betokosodott, gondoskodó állambácsi illuzioját keltő elosztási rendszert, és ha merészeltek bármit is módosítani, akkor mi jövünk a népszavazással, ha hatalomra kerülünk nagyobb lesz a gyes, gyed, segély, stb. stb. Tehát az emberek , akik visszavágytak a kádári gondoskodó állam babusgató ölébe, rájuk szavaztak / azokról beszélek , akik nem elkötelezett FIDESZ szavazok, csak a kilátástalanságból a kiutat keresik, és visszavágynak a szoci világba / persze komcsiznak, mert az meg trendi/. Majd az önkormányzati választások után, a beterjesztett költségvetés alapján fogjuk látni, melyik réteg fog előnyre szert tenni , és melyik fog még többet szívni. A FIDESZ választási győzelmét elősegítő nagyvállalkozok biztosan nem fognak veszteni .

safranek 2010.05.30. 15:56:12

Ez ennél sokkal egyszerűbb: a nagyszavakkal semmit sem mondó populista szónoklatok mindíg ugyanazon szófordulatokra épülnek. Mao-tól Sztálin-on át Hitler-ig.
Meg kell mondani, hogy miért lesz jó neked, ami tulajdonképpen rossz!

manipul 2010.05.30. 15:57:35

Tisztelt Csőrösi Koma!
Mint írja: "miszerint: nehéz lesz, "nem babazsúrra készülünk". A mondat tömör volt, de figyelmes hallgatók már ennyi alapján is idézetet véltek felfedezni az elhangzottakban."
1. Kérdés:Hány ilyen figyelmes hallgatóval találkozott
Majd tovább: "A szöveg, amelyből a kormányfő állítólag idézett, egy másik elnöktől, Mao Zedongtól származik, és a Vörös könyvecskében is helyet kapott. A közvetlen szövegkörnyezettel együtt így szól"
2. Kérdés:az állítólag kifejezés mire támaszkodik, ki állítja, mi állítja stb.

safranek 2010.05.30. 15:59:59

@CJKrisz: hogy akinek eddig érdeke volt utczára küldeni a rendbontókat, annak most már nem az.
Az elmúlt 20 évben, mindíg csak a jobb oldal vonult az utcára, akaár békésen, akár törve-zúzva.

kiraaaaa 2010.05.30. 16:02:42

Nekem olyan érzésem van, mintha a hazafias népfront gyűlésezne. Most már állandó lesz az összetartás? Zászlók, felvonulók kérték, párt tagok integetése a tribünről.
Olyan, mint az Állatfarm:))) szép lassan majd átírják a történelmet. Iszonyat.

Persze, hogy hajaz az egész a kommunisták időszakára: az eredménytelen munkára majd fizet az állam, mindenkinek jut minden, senki nem adózik, az állam majd eltart mindenkit és mindent.
höhöhö
Akik ennek tapsolnak, azok pont egy ilyen kommunista rendszerben nőttek fel, megszokták, ez kell nekik: cirkusz, felvonulás...stb.

wannee/mayaa/du/ yaru (törölt) 2010.05.30. 16:05:41

@manipul: mandiner.blog.hu/2010/05/29/novaja_ekonomicseszkaja_polityika

". A másik fontos pillanat az volt, amikor Orbán Mao Ce-tungot idézett, miszerint nem babazsúr az, amire készül."

Netuddki. 2010.05.30. 16:10:51

Mi a tököm az a babazsúr?
Az amikor az ovisok összegyűlnek és egy jót homokoznak?

cogito..sum 2010.05.30. 16:15:07

Ha lennének saját gondolatai a JÓ Miniszterelnök urunknak akkor, a dakoták es elmehetnének a jó vadászmezőre!!!
O.viktor saját kutfejből fiacskám!!

safranek 2010.05.30. 16:23:34

A legnagyobb probléma az, hogy a győzelmet a Fidesz a saját sikerének könyveli el, és ettől bármire feljogosítva érzi magát. A győzelem azonban inkább a másik oldal bődületesen nagy (vagy inkább annak mondott) hibája. Mivel nem minden a Fideszre leadott szavazat volt igazi igen, hanem inkább az MSZP-re mondott nem.
Mit csinált a Fidesz az elmúl nyolc évben? Folyamatosan kontrázott mindent amit az MSZP mondott, és azt állította, hogy az gonoszság és nemzetpusztítás. Ezzel a konkrét számokról, törvényi, jogszabályi betűkről, közgazdaságról, stb a vita szintjét az morális szintre vitte. Ezekkel pedig vitatkozni, összehasonlítani nem lehet. A birka szavazók pedig ezekután ugyanazt fogják kapni, mint előtte, -lesz korrupció, lesznek rossz döntések-, de mégis csak jobban esik a korbács ha az Viktor kezében van.

aáb · http://azsiaport.hu 2010.05.30. 16:28:17

@manipul: mindkettő be van linkelve a szövegben.

gaga 2010.05.30. 16:32:13

'Az élet nem habostorta' (Virág elvtárs)

Roy 2010.05.30. 16:37:31

Rákosi Matyira hasonlít ez a fajta megnyilvánulás.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2010.05.30. 16:39:38

Az MSZP máris retteg.

index.hu/belfold/2010/05/30/az_mszp_az_allami_vagyon_elkotyavetyelesetol_tart/

Miután sikerült felmosni a röhögőgörcs okozta ájulásos sokkból rögtön belinkeltem ezt nektek.

flippant 2010.05.30. 16:44:10

Volt már Vitya minden, csak akasztott ember nem. Filmszínész, focista, szdszes liberális, kékszájú cigány, kádárista, jogász, politikus, közgazdász, szélkakas, ejurópaji tisztelt tag, stb. Most meg lett egy maoista populista csóka.

mistertwister 2010.05.30. 17:30:03

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: Nyuggerhúgyagy, mi újság a maszop alagsorban, sok az aknamunka? :D

mistertwister 2010.05.30. 17:31:29

@OrbanWinetou: CIgányozol egy kicsit, lájtosan, polkorrektül?

Kedd. A 4. 2010.05.30. 17:40:38

Lesz még itt forradalom - orsóst a saját kitenyésztett csürhenépe tépi szét két éven belül, akik most őrjöngve viktoroztak a Kossuth téren.
Mondjuk, addig meg is érdemlik ezt a selejt törperákosit.

mistertwister 2010.05.30. 17:42:26

@Kedd. A 4.: Már csak ilyenekre futja a maszop pártközpontban, mint te? Tényleg nagyon nagy a baj arrafelé...

mistertwister 2010.05.30. 17:44:41

@safranek: Nocsak, a "hiba" lett a gátlástalan lopkodás, a szemfényvesztés, a hazudozás baloldali szinonímája? A régi szép időkben ilyenkor jött az "érdemei elismerése mellett" kezdetű dicshimnusz...

OrbanWinetou 2010.05.30. 17:49:10

@szárny:
Libsi, komcsi?

Milyen bájos amikor taknyos gyerekek akik 90 után születtek kommunistáznak... Eszem a kis furi született-konzervatív pofájukat! (arconcsípés) Azt se tuggyák mi az. A suliban a fidesznyik tanítóbácsi ezzel mosta az agyacskájukat nekik.

(Bár ez a mao-i összevetés nekem sem világos)

David Bowman 2010.05.30. 17:54:43

@CJKrisz: Az, kedves Krisz, hogy a bunyeszebbik oldal, most a kordonon belül van, és ünnepel. A bölcsebbek meg nem mennek 1 választott kormány ellen hőbörögni, hanem beletörődnek a többség akaratába.

safranek 2010.05.30. 17:58:09

@rockee: Azt hiszed, hogy a Fidesz mellett nincsenek ilyen "hibá"-zók? Lesz itt is szemfényvesztés, hazudozás. Sőt, már el is kezdődött! Pl Trianon törvény, alkotmány,... Ezek mind figyelem elterelések.

A "hiba"-t azért írtam, mert nem akartam több mondatos felsorolást írni. Amit te írtál az csak egy volt a sok közül. Lehetne még más "hiba"-kat is sorolni, amik sokkal nagyobbak.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2010.05.30. 17:59:45

Itt tart a magyar közélet. Van egy tök jól értelmezhető mondta, aszt beszarás, de elrágódnak egyesek azon, h ezt most honnan, kitől.

Addig jó ennek az országnak, míg ez a legnagyobb nyűgünk.

David Bowman 2010.05.30. 18:04:04

@tolsztoj: Bár ehez a marha cikkecskéhez 1általán nem passzol, azért megpróbálom elmagyarázni neked.
Nos. Van az országnak 1 elég nagy nyugis része, akinek megéri az, hogy a hatalmon levő szocik, gyanús, enyveskezű, tenyérbemászó gazemberek miliárdokat lopnak, de legalább nem emelnek hatalmi szintre, gyanus,rég lejárt eszméket. Én nem igazán tartozom közéjük, de tisztelem szavazataikkal kifejtett álláspontjukat. Erről a Sömjénről például, nincs olyan gaztett,amit el ne tudnék képzelni. Torgyán simán a nemzet bohóca volt, de ez 1 veszélyes Savonarola.

Ui. hitler 1 rendes, polgári alak volt. Nem dohányzott, mértékkel ivott, szerette a kutyákat, és 1általán nem lopott. Ezzel szemben ugye Churchill ...

David Bowman 2010.05.30. 18:19:51

@szárny: Neked is megpróbálok 1 kis világosságot gyújtani az agyadban: Akik most Orbánra szavaztak, 1általán nem biztos, hogy őt akarták górének. 1xűen nem volt más. A szocik már tűrhetetlenül sokat loptak. 1 pontosan meg nem határozható %, orrát befogva a Fideszhez húzta az Xet, hogy a szocikat végre letegyék.

Ha valóban számítana a népakarat, akkor lenne negatív szavazat is. Nevezetesen, hogy kit nem akarunk. Orbán most nem lenne góré. Valami alig ismert, szürke bürokrata lenne a miniszterelnök, mint Svájcban. Az ország legnagyobb üdvére.

manipul 2010.05.30. 19:14:20

@aáb: Mármint, hogy az én kérdéseimre adadandó válasz lenne belinkelve?
Kérem mutassa meg.

stim 2010.05.30. 19:16:53

bámulatos, hogy a MAO feliratú gumicsonton a sok hülye hogy el tud gondolkozni....
Ilyen zsákutca gondolatmenetkre képesek pazarolni az agysejtjeiket és hülyeségek születnek belőle. Ezért értelmesebb dolog a könytvár a netnél. A könyvtárban méltán híres emberek munkáit olvashatod itt meg szemetet. Szeméttermelés ez az oldal és a sok hozzászólás, nem több

Egy ballib újságíró feldobta nektek a labdát, ti meg jobb híján ezt rágcsáljátok mert jobb szellemi étel nem jutott nektek. Tényleg úgy gondoljátok, hogy OV Maótól idézett? Tényleg ilyen eszement hülyék vagytok?

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.05.30. 19:22:54

@stim: tudod, ha nem lennél ennyire agymosott, esetleg lenne agyad a vegetatív funkciókon túli dolgokra is, akkor észrevehetnéd, hogy viktor istenetek jelenleg egy ócska kis komcsi.

Zsit (nyau és rémizé) · http://ittanyugatihatarszelen.blog.hu 2010.05.30. 19:36:29

jajj, sixx, hagyd már, szinte nem érdemes mondani semmit, úgyis komcsi leszel
:)

stim 2010.05.30. 19:51:21

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:

Kedves barátom!

Szitkozódással nem mész semmire. Olvass értelmes dolgokat és ha pl. a Ji-kinget előveszed akkor talán érteni fogod, hogy Mao mire mondta azt amit. Ez az egyik.

A másik. A jelenlegi miniszterelnök egy eladósított, szétlopott országot vett át az elődeitől. Mindannyiunk KÖZÖS érdeke, hogy jól csinálja azt amibe belekezd. Kezd el szurkolni mert nekünk lesz tőle jobb ha jobb lesz:).
Segítek, ebbe a NEKÜNK-ben Te is benne vagy.

És olvass kicsit többet. de ne csak kommenteket:)

További szép napot:)

igyretorikaltok: 2010.05.30. 20:33:14

viccesblog cim faszak vagyunk.
megirom a tutit hulye orban
ok is loptak mire vered
nem kell nemzet belaval nyomom
miazhogy nemszabad kivagytebazmeg
nehogymamegmond ne komcsizza
az orszag fele nemrajukszavazott
kirallya koronazza magat azert vitte be
fasizsta jobbos buzulas van
en nem vagyok buzi de engem nemzavarnak
hatarrol tulrol minek beszelszte
nemvoltmasra szavazzak ezert lmp
birka szavazo ugyse tudja csakentudom
minek zaszlo nemallatfarm
liberal jaj de szep a vilag szabadsag
kinek mi hogy mit szivok
ostoba vagy entudom jobban

kiraaaaa 2010.05.30. 21:10:09

@stim: höhöhöh

Te is olvass, gondolkodj logikusan.

Eladósodott, mert ki nem az közel s távol. A kínai befektetők majd szívrohamot kaptak, hogy az eurót forintosítani akarjuk...höhöhöh. Na az lenne az államcsőd.
Én már napok óta csak kenyeret veszek, mert kolbászból van a kerítés, bibbiííííí:)

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.05.30. 21:52:41

@stim: barátod neked a kutya végbelében tenyésző baktérium, nem én!
Tanulj meg magyarul, nézz utána, mit jelent "szitkozódni".
Engem nem érdekel, hogy Mao mit mondott, sohasem foglalkoztam vele. Ellenben a ti miniszterelnökötök ült már négy évig a nyakunkon és éltem a "komcsi" rendszerben is, van összehasonlítási alapom. Ahogy azt is tudhatnád, hogy istenedék ugyanolyan szarházi rabló, sikkasztó, tolvaj gazemberek, mint akiket váltanak. Különbség max. abban van, hogy ezek még meg is ideologizálják. (lásd pl. Országblamázs központ felélesztése - de ha tudsz valami érdemi infot szolgáltatni bizonyos Joszip Toth, meg valami Kaya Ibrahim hollétéről, az Orbán család vagyonának forrásáról, akkor szólj!)

stim 2010.05.30. 21:57:11

@kiraaaaa:

Elolvasva a kettővel korábbi véleményedet nem hiszem, hogy érdemben tudnánk beszélgetni. Akinek az Állatfarm és a szocializmusnak az ellenzéke áll össze eggyé a fejében azzal nem érdemes vitatkozni. Ilyen embernek ez a Mao-OV párhuzam is kielégítő igazságként hathat. A szocialisták imádják ezt a fajta csúsztatást. Egy meglévő negatív képhez (ami a szocializmusról szól) az ellenfelük képét kapcsolják akkor is ha rájuk nézve az asszociáció igazságtartalma sokkal kézenfekvőbb, logikusabb, nyilvánvalóbb. Már akinek az igazságra van igénye, ugye.

Az utóbbi komnentedre rátérve. Eladósodott, mert elkúrták. "Nem kicsit, nagyon. Ekkora böszmeséget ország még nem csinált". "Hazudtak éjjel, nappal" És a böszmeséget nem az ország csinálta. És korruptak a végtelenségig. Ez az az állapot amit olyan gyökeresen meg kell változtatni mint egy forradalomban. És ha elolvasnád a Ji-king idevágó részét akkor tudnád, hogy a változáshoz Te is kellesz. Mert akkor lesz neked is jobb.

Jóéjt.

stim 2010.05.30. 22:06:14

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:

Nahát, milyen kedves ember vagy és milyen szép új dimenziókat nyitsz meg előttem finoman cizellált ékes magyarságoddal amit rajtam viszont számon kérsz:)!
Nem is tudtam, hogy az említett helyen vannak baktériumok.... Igazság szerint sose gondolkoztam még a kutya végbelén ahol te biztos jártasabb vagy mert nekem még a gondolataim között sem szerepelt... Na, hát erről beszéltem amikor a szeméttermelést említettem... Ki is szállnék, van jobb dolgom is....

orangeman · http://chengyu.blog.hu 2010.05.31. 08:55:09

Szia aáb!

Nem tudom, hogy mennyire van befolyásod a nagy ázsiai gyűjtőblog felett (azsia.blog.hu), de szeretnénk mi is bekerülni, mint ázsiai témával foglalkozó, gyakran frissülő blog.
chengyu.blog.hu

Nagy Tibi (törölt) 2010.06.01. 14:16:36

@aáb:
Bocs..., én nem olvastam el a Mandineres linket.

azsiaport.hu | blog.hu
süti beállítások módosítása