fuggoagy.hu
fuggoagy.hu
Keletkutatás, orientalisztikai témájú írások. Nyelvészet, irodalom, néprajz, antropológia, szociológia, történettudomány, filozófia, filológia, kultúra, film, művészet.

Akciós repjegyek

Linkblog

Utolsó kommentek

azsiaport hírek

Nincs megjeleníthető elem

A gép forog...

2009.02.12. 17:28 | aáb

A bevezetőt nem szeretnénk nagyon cifrázni: lesz itt minden, ami a keletkutatással kapcsolatos, akár méjnsztrím, akár margómenti, de terveink szerint csak szubjektív szakmai nívópálcával ellenőrzött szint feletti információk csurognak át.
A névválasztás diktatórikus, következésképpen egyhangú volt, és ezzel kapcsolatban később sem adunk ki magyarázó nyilatkozatokat. Annyit a felháborodók kedvéért csak itt és csak egyszer, hogy mi is, mint minden magyar orientalista szeretnénk azt hinni, hogy Csoma Sándor köpönyegéből bújtunk elő, és oda időről-időre visszakívánkozunk. Tiszteletlenségről szó tehát nincs, amit a cím direkt metatextuális eszközök alkalmazása nélkül is sugall, az pusztán a megjelenő írások egyéb szakmai fórumokhoz képest lazább formai-tartalmi kerete (vö. szórakozás).

Jó mulatást!

10 komment

Címkék: bevezető

A bejegyzés trackback címe:

https://csk.blog.hu/api/trackback/id/tr96837493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2009.02.13. 20:40:49

Lesztek ti ezért még mocskos hazaáruló kilincsorrú gyurcsánybérencek. sok sikert:)

2009.02.14. 16:53:58

A blog neve nekem is nagyon tetszik. Szellemes, játékos, de benne van az is, hogy "Kománk" jóindulatúan az orrunkra koppint a csőrével, ha valamit rosszul írunk vagy mondunk.

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2009.02.15. 11:03:19

Bucsin mongolos kolléga blogját feltétlenül ajánlom a blogkészítők figyelmébe:

bicig-bithe.blog.hu/

2s1én 2009.02.18. 09:19:09

Csatlakozom Baski kommentelő úrhoz, szellemes, és semmi tiszteletlen nincs benne.
Felvettem a kedvencek közé.

L.A. · http://fuggoagy.blog.hu 2009.02.20. 14:08:26

és szép egyszerű a dizájn is :)

Kovács_Előd 2009.03.02. 01:54:18

@aáb: "(bár változatlanul úgy gondolom, hogy ez inkább hozzászólás)". (Obrusánszky Borbála hozzászólásáról. kovacse)

Bocsánatkérés

Elnézést kell kérnem, mert nyilvánvalóan félreértettem a Szerkesztőség szándékát.

Úgy láttam, hogy a Szerkesztőség szándéka az volt, hogy O. Borbála hozzászólását kiemelje a többi hozzászólás közül, és önálló levélként leközölve azt, a sajátos tartalom következtében rossz színben tüntesse fel a szerzőt. Tekintettel arra, hogy ennél a hozzászólásnál "cifrábbak" is megjelentek a hozzászólások között, nem tartottam méltányosnak éppen ennek a kiemelését.

Mint kiderült, maga Obrusánszky Borbála kívánsága volt, hogy a hozzászólását a Szerkesztőség kiemelten publikálja, így nem érte őt semmiféle méltánytalanság, hanem megvalósult a szándéka.

Mindennek fényében elnézést kérek a Szerkesztőségtől.

azsiaport.hu | blog.hu